Az üzem termelő tevékenységének megszervezése, ellenőrzése
Az üzem munkájának ellenőrzése és irányítása, tárgyi és személyi feltételek biztosítása
Termelési terv készítése és végrehajtásának ellenőrzése, az esetleges hibák elemzése, megoldások kidolgozása
Az üzem folyamatos működéséhez szükséges adminisztratív munkák megszervezése, elvégzése. A gyártási folyamatok és az elkészült termékek minőségének, mennyiségének nyomon követése, folyamatos ellenőrzése
A HACCP és az IFS előírásainak betartatása, auditok támogatása, a biztonsági, higiéniai és minőségi követelmények betartatása és ellenőrzése
A beosztottak menedzselése, teljesítményük értékelése. A szabadságok tervezése és jóváhagyása, a vezetőséggel együttműködve. A munkavállalók felügyelete, a higiéniai és baleset-megelőzési előírások betartásával
Jelentések készítése a vezetőség felé a termelési mutatókról, költségekről és eredményekről
A fogyasztói igények és HORECA szektor folyamatos figyelése, elemzése
Részvétel a termelést érintő tulajdonosi döntések előkészítésében
A márka marketingtevékenységeinek és kommunikációs stratégiájában részvétel, fontosabb versenyeken való részvétel, fontosabb fesztiválokon, megjelenéseken való részvétel